Category Archives: Uncategorized

Ovälkomna gäster

Jag lever ett lugnt och fridfullt liv, så normalt som det bara kan bli. Stress från jobb och småbarnsliv och ett tråcklande med vardagen för att hinna med hobbyn och sånt, men i det stora hela skönt och fridfullt. Jag har fina relationer till familj och vänner, och det känns tryggt att barnen har så många trygga vuxna i sin närhet. 

När man är skild kan det ju gå på många olika sätt, men jag och större barnets far har en bättre relation än någonsin och har daglig kontakt, samt står enade i beslut som rör vårt gemensamma barn. Och det är skönt. Det gör ju livet enklare för alla parter på många sätt och vis och härligt för barnet ifråga. 

Men som i alla sagor så finns det ju den där elaka häxan som vill förstöra och inte står ut med att alla andra är lyckliga och mår bra. Smolken i bägaren. Ormen i paradiset. De där typerna som inte kan leva utan dramatik utan måste försöka börja röra omkring i grytan och dra ner andra i sin egen misär. 

De typerna knackade på min dörr idag. De som inte ännu förstår, efter flera polisanmälningar och tillsägelser att de måste låta oss vara ifred. Det är jobbigt att inte få vara ifred i sitt eget hem, det är där man ska kunna känna sig trygg. 

Det är iallafall första gången i år som jag behövt kontakta polisen, så någonting positivt hittas det väl med allt. 

T

Posted in Uncategorized | Leave a comment

På förskolebesök

I veckan var jag, Mio och Jonatan på informationstillfälle vid kommande förskolan. Det är så stort, just var han en liten knackkorv och till hösten är han nästan ett skolbarn. 

Alla samlades i matsalen, barnen med sina mammor, pappor, mor- eller farföräldrar, och pedagogerna. Efter inledningen, undrade Mio med hög och klar röst: “- Varför har ni så många gamla och fina tavlor här i er skola?” Förskolepedagogen förklarade att det är en gammal skola och att därför finns det också massor av gamla föremål där. Det verkade ju logiskt, Mio hade ju minsann sett hur en bit av rappningen fattades där ute vid ingången och borde målas, och var det någon enda som hade missat detta så blev hen nu informerad iallafall. Gånger man känner lika mycket bävan som förväntan över vad som komma skall ur det lilla barnet. 

Vi godkände inte det automatiska förstahandsval av förskola vi blev tilldelade, utan bytte till en mindre “byskola”. Som förälder ifrågasätter man – och blir ifrågasatt – konstant de val man gör för sina barn, gjorde man rätt eller borde man ha valt annorlunda? Tack och lov var detta val ett sådant som kändes helt rätt, både för oss föräldrar och det blivande förskolebarnet. 

T

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Sköna veckoslut

Igen är ett perfekt veckoslut snart till ända. Kontrasten mellan vardagarna med tidtabeller, väckning och obligationer blir alltid så tydlig på söndagkväll. Fast inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt.

Det här veckslutet har mestadels tillbringats i stallet med en av mina favoritpersoner som bor alldeles för långt borta i huvudstaden. Det är så befriande med de där människorna som känner en utan och innan och oftast ser saker och ting på samma sätt som en själv. Vi hade tjejkväll ute på terassen på fredagkväll, svägerskorna var med, och jag kände att sommaren kommer även i år. Satt alldeles för länge uppe, det hann mörkna och ljusna, men sommarkänslan var så påtaglig och sällskapet så roligt att det bara var skönt att vältra sig i tröttheten nästa dag.

Mio är naken och har ätit i två timmar. Också ett söndagskvällstecken.

T.

Posted in Uncategorized | 2 Comments

Tips från coachen: LCHF-kasse från Mattillfyra

För er som bor i Karlebyregionen kan man nu testa den första LCHF-kassen från Mattillfyra till ett reducerat pris. Vad är bättre än att få mat för hela veckan hem till dörren utan att behöva göra mera än att klicka på datormusen? Mera om det här!

T.

Also posted in Hot stuff, Mat för kroppen, Tips från coachen | Tagged , , , , | Leave a comment