Category Archives: Tips från coachen

Lunch och inredningstips

20140521-165710-61030706.jpg

För cirka två månader sedan kom jag på en grej som avsevärt underlättade livet för alla i vårt hushåll. Jag jämförde en färgkarta med Baloos päls och sedan målade vi vårt vita trägolv med vald färg. Alltså svart. Så mitt tips till alla hundägare: matcha golvet med färgen på er hund så behöver ni inte dammsuga upp fälld päls från golvet två gånger per dag!!! Och de familjemedlemmar som är mindre neurotiska när det kommer till städning, får leva i en avsevärt mer fridfull hemmamiljö. Tadaa, ni kan tacka mig senare.

T.

Also posted in Allmänna iakttagelser, Mat för kroppen | Tagged , , , , | Leave a comment

Cykla inte. Punkt.

20120522-233326.jpg

Dammade av cykeln jag köpte på femman för pengarna som kom från att sälja min ponny Tore. Har alltid cyklat en massa om somrarna och trodde kanske det var en grej man bara gör. Spelar väl ingen roll liksom att man inte cyklat över huvudtaget sedan sommaren 2009.

Det. Spelar. Stor. Roll.

Herregud. Att sträckan Brudskär-Hickarö-Brudskär dessutom var cirka sju kilometer längre än man inbillat sig inifrån bilen gjorde ju sitt till. Skrattade lite smått åt Annina häromdagen när hon pratade nåt om känningar i knät efter sin första cykeltur, men jag kan berätta att jag inte har känningar i nåt överhuvudtaget från midjan neråt. För den halvan dog för cirka en timme sedan och det var ett under att jag överhuvudtaget tog mig över bron till Brudskär igen.

På riktigt.

/ flickan som lekte med cykeln.

Posted in Tips från coachen | 6 Comments

Dagens aha-upplevelse

20120501-191258.jpg

Jaa, vi var alltså ett helt gäng som åkte till grannstaden för att se Avengers i 3D. Själv har jag inte sett 3D-film förut, så det var ett trevligt avslut på en annars hektisk, men lyckad, första maj.

Efter trettio minuter kan jag meddela att 3D inte lämpar sig för sådana som någongång lidit av panikattacker. Det var bara att pallra sig iväg ut och njuta av den mera naturligt tredimensionella utsikten inifrån bilen på Alholmsgatan. Utan exploderande saker i ansiktet och avgrundsdjup (sätt till hödrädd dessutom..!).

T.

Also posted in Allmänna iakttagelser | Tagged | 4 Comments

Segelbåtar till salu

Vi har några trevliga segelbåtar till salu igen. Sist sålde vi en segelbåt när vi skulle köpa häst, men nu säljer vi eftersom vi ändå inte kommer att ha någon tid att sätta dem i vattnet i sommar. Här är länken till den lite större versionen på Nettivene.

Och här hittar ni monstret.

T.

Also posted in Leksaker för stora och små | Tagged , , , , , | Leave a comment

Ekonördar

20120319-174756.jpg

Mio och jag var med min moder till grannstaden idag. Vi hade några punkter att beta av på vår lista, som möjligen innefattade en sväng via Camilla Norrback-outleten efter några små skor, men den viktigaste pitstopen var ändå AM Naturprodukter vid Hälsans hus.

Sakta men säkert har vi blivit nästan lite så där störande medvetna – inte bara om vad vi äter – utan om allt annat också. Vi städar utan kemikalier med kallt vatten, olivtvål och olika fiberdukar från Enjo. Till tvättmaskinen och diskmaskinen har vi ekologiska medel och nu här senast kastade jag ut alla dyra hår- och kroppsvårdsprodukter till förmån för ekologiska och organiska sådana. När det sedan också är närproducerat, som AMs produkter, så är det ännu ett stort snäpp bättre. Kanske vi får koka lite tvål  sen i sommar tillsammans med damerna som grundat företaget?

En del av AMs produkter finns vid Chaga i Karleby, och de har även ett annat finskt ekologiskt kroppsvårdsmärke, Ole Hyvä. Ekologiska diskmaskinstabletter hittas också där.

T.

Also posted in Hot stuff, Mat för kroppen | 2 Comments

Mio, the fashion guru

Mio tycker så mycket om sina Muffin-kläder att han beställde lite byxor och bodyn som present också.

En body till sin kära kusin i storlek 96, och en body till en liten nyfödd, som egentligen inte borde ha kommit ut riktigt än, i storlek 50.

Fröken Mio poserar dessutom i mössan han gav till sin kusin. Bodyn är ju också förstås tillverkad av Tina i Nedervetil. Och yes, Mio rockar i rosa ibland!

T.

Also posted in Bebisen | Tagged , , , , , | Leave a comment

Modegurun Mio

Mio funderar på att bli modebloggare och vill således visa en så kallad “dagens outfit”. Jag har försökt förklara att han är lite out of style med sina fula färgkombinationer, men han vill inte alls lyssna med det örat. Färger lär ska vara inne bland under-ett-åringarna just nu, säger han. Lilltungan är ute och drar således uppmärksamhet till dreglisen som möjligen var en julklapp. Den färggranna bodyn från Polarn och Pyret, som vi ääääälskar, gav faster Malena på julafton och de äckligt gröna byxorna har han beställt från Nedervetil.

Det är Tina, alias Muffin, som syr dessa färgexplosioner, och vi som inte brukar haka upp oss på saker sådär var och varannan dag är helt sålda. Tygerna som används är JNYdesign och uppfyller kraven för Öko-tex klass 1, vilket innebär att de är garanterat fria från kemikalier och även anpassade för barn med känslig hud. Mera om detta kan ni läsa här. Tygerna är dessutom lokalt tillverkade i Norden/Litauen, vilket Mio ger tummen upp för. Bilder på tyger och kläder hittar ni på Tinas blogg här! Byxorna här och den supervarma mössan här är också från Muffin.

T.

Also posted in Bebisen, Hot stuff | Tagged , , , , | 2 Comments

Fotograf Michaela Fagerudd

Jag vill tipsa om en himla duktig typ som jag trillade över på Internet här för några veckor sedan. Michaela, 18 år – superduktig fotograf. Jag är såå imponerad. Här kommer ni till hennes Photoshop-tips och här direkt till första sidan på hennes blogg. Jag har för mig att hon även har tillgång till studio för de som tycker om sånt.

Tycker fotograferna i stan kanske borde börja uppdatera sina hemsidor och skyltfönster lite när det dyker upp så här unga förmågor.

Bilden är en print screen från Michaelas blogg.

T.

Also posted in Fotografering, Hot stuff | Leave a comment

Dagen våra liv blev lite bättre

I förrgår var jag på ett så kallat städparty hos min svägerska. På plats var en representant för Enjo, som säljer städprodukter med vilka man endast använder kallt vatten eller möjligen en olivtvål vid lite svårare fall. I somras var jag på ett liknande, men köpte då endast miljövänligt ekologiskt tvättmedel. I det skedet orkade jag helt enkelt inte bli sådant naturbarn att jag skulle börja städa utan kemikalier.

Nåväl. Den här gången tänkte jag att må det bära eller brista. Jag har länge varit intresserad av tanken att få ett rent hem utan gifter, och onekligen kan man inte förbise alla som hyllar produkterna. Så jag shoppade för en mindre förmögenhet och kom hem sent på kvällen och började testa mina dukar (man får inte kalla dem för trasor, sini) och blev således fast till mitt i natten. Nästa dag fortsatte jag att putsa och feja från morgon till kväll och kunde inte tro att det var sant. Jag fick nämligen bort fläckar från golvet som inget gift i världen bitit på tidigare! Skurade hela vardagsrummet sittandes med Mio körandes efter i sin matstol.

20111209-112424.jpg

Nu är våra golv så rena att lillsnorren för min del kan börja krypa och slicka på golvplankorna bäst han vill. Bara med vanligt vatten. Helt sjukt.

T.

Also posted in Bebisen, Brudskär-Morsiussaari | Leave a comment

Tips från coachen: LCHF-kasse från Mattillfyra

För er som bor i Karlebyregionen kan man nu testa den första LCHF-kassen från Mattillfyra till ett reducerat pris. Vad är bättre än att få mat för hela veckan hem till dörren utan att behöva göra mera än att klicka på datormusen? Mera om det här!

T.

Also posted in Hot stuff, Mat för kroppen, Uncategorized | Tagged , , , , | Leave a comment

Tips från coachen: Bananflugor

Vi har haft problem med bananflugor här hemma i några veckor. Det kändes omöjligt att bli av med dem och de blev bara fler och fler tills det gick så långt att de till och med hoppade i mitt rödvinsglas innan det var uppdrucket. I min desperation frågade jag efter råd på det mest sociala nätverket av dem alla – Facebook.

Min kompis Annika kom med dödstipset – äppelvinäger med diskmedel i. Idag är bananflugorna puts väck. De lär också gärna dränka sig i rödvin med diskmedel i.

T.

Also posted in Allmänna iakttagelser | Tagged , , , | Leave a comment

Försenad bröllopsmiddag

Förra veckoslutet överraskade jag min man med en romantisk middag på tumis. Man kan säga att det var en försenad bröllopsmiddag.

Vi kammade håren och drog på oss söndagsstassen.

Det var restaurangen i Neristan som fick äran att ha oss som middagsgäster, och vi tog allt från den första aperitifen till den sista avslutande Muscaten.

Jonatan tog de sedvanliga sniglarna…

… men jag tyckte jag hade ätit sniglarna i Gamlastans restaurang så många gånger att jag prövade på fiskförrätten. Det var ett bra val, den kändes lätt och fräsch – speciellt mönjän längst till vänster var väldigt smaklig.

Till huvudrätt valde jag oxfilé med någon slags mousse gjord utav gåslever. Helt okej, men hellre skulle jag ha ätit det som Jonatan åt.

Ren. Namnam, sade munnen efter att ha smakat.

Jonatan satt och flirtade lite med mig från andra sidan bordet.

Och jag skålade glatt med mitt väldans trevliga havtornslikörsskumvin.

När det kom till efterrätterna fick vi lite problem med vilka vi skulle ta.

Så vi tog alla tre.

Vi var överens om att äpplepajen var godast.

Jag blev så glad över att de serverade Muscat, att vi tvunget måste avsluta med det. När jag bodde i Frankrike runt millenieskiftet, så serverades Muscat före var och varannan middag som aperitif och jag älskade det. Jonatan tyckte också att det var lite som att sitta på Paris gator efter att jag introducerade honom till drycken när vi var där på hans födelsedag 2009.

Sen gick vi omkring lite i gamla stan och tittade på huset där Jonatan bodde när han var liten, och funderade vart man skulle gå med Baloo på länk ifall man skulle bo där. Sen kom Mio med farmor och farfar och hämtade oss hem till Brudskär igen.

Also posted in Mat för kroppen | Tagged , , , , , | Leave a comment

Tips från coachen: Bröllopsfotograf

För snart ett år sedan gifte vi oss, Jonatan och jag. Det var en fantastisk dag, och tro det eller ej, men den blev precis så som vi hade önskat.

En av fotograferna var min finaste Catrin Svenfors, som för tillfället är bosatt i Helsingfors, och för en tid sedan fick jag några bilder per mail. Jag tänkte dela med mig, ifall det är någon som undrar var man kan få tag på en superduper fotograf till diverse olika projekt. Förutom mig då, förstås.


Varsågoda.

T.

Also posted in Bröllop, Brudskär-Morsiussaari, Fotografering | Tagged , , , , | Leave a comment