Tips från coachen: Apples fotoalbum

Imorse tog jag på mig mina smutsiga smartglasögon för att äntligen ta itu med ett av alla mina fotoalbumsprojekt som står på hög.

Ni, som kör med Apple, har väl inte missat de fantastiska högkvalitativa fotoböckerna man kan beställa via iPhoto?

Vi har försökt vara duktiga och beställa ett album varje gång vi varit på någon resa…

… men resefotografierna har också hunnit börja hopa sig.

Just nu har jag dock några presentalbum som står överst i rang. Man kan designa dem nästan hur man vill, och välja huruvida man vill skriva mycket text, lite text eller ingen text alls.

Sen är det dessutom löjligt lätt att sammanställa albumet. Man bara väljer de foton man vill ha med, och resten går ut på det kända fenomenet drag ‘n drop.

Och tamtadam!

T.

This entry was posted in Fotografering, Tips från coachen and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

4 Comments

 1. Posted October 21, 2010 at 23:10 | Permalink

  Det där borde man verkligen göra…. Fotoböcker av sina resor alltså. Eller av årets bilder i överlag. Av sommaren, av vinterns osv. Det är egentligen så himla synd att alla bilder ligger på datorns hårdskiva, gömda. Och i värsta fall så kraschar all teknik o man blir av med allting.
  Jag har gjort några fotoböcker, sportar med Blurb, men skall nog ta mig i kragen och få alla mina käraste in mellan pärmar, inom kort.
  Böckerna era ser förresten jättefina ut! Tycker om layouten och de små detaljbilderna, :).

 2. Tanja
  Posted October 22, 2010 at 08:56 | Permalink

  Jag har hört om Blurb, men aldrig testat. Men jag har förstått att de har betydligt förmånligare priser än Apple. Hur är kvalitéen på deras fotoböcker?

 3. Hannah
  Posted October 22, 2010 at 18:01 | Permalink

  Jo, priserna är bra, och om man dessutom tajmar beställningen med en av deras många rabatter så blir det inte så mycket (som det kunde bli). Beställde ifjol till julklapp åt en del av släkten en bok om vår villa, med bilder från 50-talet framåt. Det blev ca 120 sidor och priset blev ca 50-60 € per bok (5st), böckerna hade måtten 33 x 28cm, alltså ganska stora. Då var det nånslags mängdrabatt, de brukar ha det före julen bl.a.
  Har gjort några börllopsböcker också via Blurb. No complaints. Det som jag själv funderade mest på var färgerna på bilderna, att skulle de se ut som de skulle, inte för mörka etc, men på den punkten har jag också varit väldigt nöjd. I överlag så verkar det som om de europeiska beställarna är nöjdare än de amerikanska, tydligen är det brittiska tryckeriet snäppet bättre ifråga om kvalitet.
  Kan nog rekommendera.

 4. Tanja
  Posted October 24, 2010 at 19:14 | Permalink

  Aj, okej, det var ganska billigt! Jämfört med Apples iallafall =) Kul, jag borde testa!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>