The luckiest girl in the world

Redan som liten flicka tillbringade jag mycket tid i stallet. Jag var för liten för att själv hantera de hästar som fanns i min pappas och farbröders stall, men jag godkände nog att man hjälpte mig litegrann de första åren.

Hilurin-Tyttö blev efter många år av ihärdigt ryktande, skötande och pussande min första alldeles egna häst. Det var stort att som ung hästflicka få sätta sitt eget namn under “ägare” på de snirkliga och färggranna stamtavlorna man ritade för att sätta upp på boxdörren.

När jag blev lite större började jag längta efter en ridhäst. Att rida var nämligen det finaste som fanns och ingenting i världen kunde ändra på det.

Jag var elva år när jag fick min korsningsponny Tore. Vilka äventyr vi var med om! Det blev en del skratt, blod och tårar, både för mig och mina föräldrar, kan jag tro. Jag kommer speciellt ihåg den gången när jag och Sandra hade gjort i ordning en hinderbana på åkern framför mina föräldrars hus. Vi ville vara som indianerna, så vi hoppade barbacka i våldsam galopp och det var så roligt så roligt…! Ända tills Tore bestämde sig för att ta till höger och jag fortsatte rakt fram. Det blev en sväng till sjukhuset den kvällen. Jag kommer ihåg det så bra för följande natt sjönk Estonia.

Några år senare var det Taiska som blev föremålet för min beundran. Vi blev fartknarkare och tävlade med allt och alla som gjorde oss sällskap ute i skogen.

Sedan flyttade jag hemifrån och drömmen om den egna hästen lades på hyllan en tid. Cirka 13 år, för att vara lite mera specifik. Ända tills idag, för idag bestämdes det att min snart alldeles egna häst flyttar till min fars stall på veckoslutet!

Och gissa vem som är den lyckligaste lilla hästflickan i hela världen!

T.

This entry was posted in Djur och natur, Hot stuff and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

8 Comments

 1. Tiina
  Posted December 15, 2010 at 22:41 | Permalink

  Grattis till den nya hästägaren!! 🙂 Hoppas ni får många fina år tillsammans!

 2. Tanja
  Posted December 15, 2010 at 22:54 | Permalink

  TACK!=D

 3. G
  Posted December 16, 2010 at 13:02 | Permalink

  Grattis! Blev så glad för din skull.

 4. Tanja
  Posted December 16, 2010 at 20:39 | Permalink

  Tack!

 5. Fanny
  Posted December 19, 2010 at 19:13 | Permalink

  Har Erkki ännu varit i hagen med de andra hästarna? =)

 6. Tanja
  Posted December 19, 2010 at 21:27 | Permalink

  Jaa, och det gick utan problem! Han har varit så lugn och cool, som om ingenting extra skulle ha hänt=)

 7. Fanny
  Posted December 20, 2010 at 14:13 | Permalink

  Oj så bra att höra! Jag saknar honom redan nu.. Men vi kan väl nångong komma och hälsa? =)

 8. Tanja
  Posted December 20, 2010 at 17:51 | Permalink

  När som helst=)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>