“Du ska njuta av den här tiden”

Jag, som säkert mången annan, har alltid tyckt att gravida kvinnor ser så vackra ut. Kanske har det något att göra med det mirakulösa i att en liten människa kan växa i någons mage, eller kanske är det bara den nästintill perfekta runda formen på själva magen som ser så fin ut?

Förmodligen genom att plussa ihop två och två har jag därav alltid utgått ifrån att det säkert är ganska mysigt att gå omkring med den där fina magen. Eller som någon sade, det är okej att se tjock ut när man väntar barn.

På något vänster var jag helt oförberedd på den här känslan av att vara fast i en kropp som blir större, tröttare och framförallt klumpigare, och som dessutom ger mig huvudvärk och illamående i tid och otid. Att det sedan är lite fult att säga att man inte trivs i sitt välsignade tillstånd gör ju inte saken bättre. –Du ska njuta av den här tiden, säger dom. För sedan har du inte tid med någonting mera.

Men nej, jag kan inte vänta på att den här tiden är förbi och bebisen är färdigruvad och det är dags för den att komma ut. Och jo, jag ämnar fortfarande ha kvar egna intressen och hobbyn efter att jag blivit förälder. Peppe skriver bra angående detta.

Vad jag ville ha sagt är att det är okej att inte trivas som gravid. Tack och lov lyckas min fina make hålla mig glad och nöjd ändå.

T.

This entry was posted in Gravid and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

3 Comments

 1. G
  Posted December 29, 2010 at 18:13 | Permalink

  Kom ihåg att du har rätt till dina känslor. Jag tror inte nån trivs med illamående och
  huvudvärk. Tur, att du har en underbar man. Nu behöver du bli ompysslad.

 2. Annika H
  Posted December 30, 2010 at 01:54 | Permalink

  Ett stort grattis till er båda!
  För mig börjar v 30 imorgon och som tur är, har allt gått bra tillsvidare. Min mage kom först under vecka 20…vilket jag verkligen längtade efter, men nu börjar man först bli STOOOOOOR! Och faktiskt redan lite trött på det. Jag tycker att man skall prata om det jobbiga också som blivande mor. Ibland känns det ändå som att man inte får säga något negativt om sitt tillstånd. Jag är rent ut sagt trött på att inte få gymma stenhårt och känna blodsmak i munnen efteråt! Det längtar jag efter! Men det som verkar vara det heligaste, det mest tabubelagda, är att tala illa om sina känslor för barnet. Eller snarare frånvaron av känslor. Ibland blir man bara liksom tom på känslor och barnet känns väldigt främmande. Tankar som “kommer jag att ens älska detta barn” får man inte säga högt. Men jag tror ändå att det är bättre att göra det än hålla tankarna för sig själva. Vilken katharsis det är, när pappan säger att han tänkt/känt på samma sätt! För sedan- och som tur är ändå betydligt oftare- kommer de tillfällen, när man bara vill spricka av gläde/kärlek och ALLA världens positiva känslor, för mig exempelvis när pojken sparkar inuti en 🙂 Vår karatekid!

  Vi fick idag på ultra veta, att vår pojke är relativt stor med tanke på sin ålder (inte någo farligt, men lite större alltså). Jag tycker att 1500g i början av vecka 30 ger mig som bär honom tillstånd att kalla honom för en riktig “fatso” 🙂

  Lycka till och hälsa Jonathan!

 3. Tanja
  Posted December 30, 2010 at 12:16 | Permalink

  Tack, Annika, och grattis själv! Jag hade skrivit ett långt svar här på ditt inlägg men lyckades på något vis tjabbla bort det i cyberrymden. Summa summarum håller jag med dig, och kan inte riktigt förstå varför det är så fult att inte trivas som gravid. Det är ju inte som att mina känslor för graviditeten har något att göra med vad jag kommer att tycka om barnet senare. Snarare kan jag tycka att det är ganska självklart att det ger upphov till negativa känslor när man under en relativt lång tid blir förhindrad att göra sådant man normalt aktiverar sig med.

  Vi ska på vårt andra ultra på måndag, så hoppas bebisen behagar visa upp sina mera privata delar…!

  Kram!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>