Att bygga staket mitt i vintern

På vintern kan det vara så kallt att det bildas is på ögonfransarna.

Men som häst tillbringar man ändå en hel arbetsdag utomhus. Nio till fem, kontorstid. Så skulle det vara även för vår senaste nykomling, Erkki, men det visade sig vara lättare sagt än gjort.

I samma stall bor nämligen Poppeli, som väntar föl. Och Poppeli, som annars är snäll som den sötaste hundvalp, förvandlas till ett eldkastande monster vid blotta åsynen av Erkki. Denna fröken bryr sig inte om vad som står i vägen – den vita hästen måste förgöras. Efter mitt livs längsta två veckor, då jag stått utomhus i minus tusen grader och varit barnvakt i flera timmar per dag för att se till att ingen av hästarna tar livet av sig, kunde man till sist konstatera att det bara finns en lösning för att Erkki ska kunna stanna hos oss. För Poppeli hatar Erkki lika mycket idag som första gången hon lade sin blick på honom.

Så imorgon ska vi bygga en hage åt den här lilla rackaren.

För att inte göra det alldeles för lätt för oss kommer vi således att stolpa i frusen jord. Sju stycken halvmeters järnfötter ska ner i marken. För detta ändamål har Jonatan hyrt den manligaste, största maskingrunka de hade på Ramirent. Ni vet, en sådan som alltid används i vägarbeten på vita duken.

Fortsättning följer.

T.

This entry was posted in Djur och natur and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

  1. Fanny
    Posted December 31, 2010 at 22:23 | Permalink

    NEEJ! men vad Erkki är söööt!<3=)

  2. G
    Posted January 3, 2011 at 12:15 | Permalink

    Så söta ni är.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>