Erk, min vita springare

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det ju. Och som jag väntat på denna dag – i hela sju månader har jag våndats och drömt om detta.

Att få återvända till hästryggen.

Vilken fantastisk känsla det var! Lite spännande kändes det nog, för jag hann bara rida med Erkki några enstaka gånger innan min gravidmage sade stopp. Men har man en gång lärt sig cykla, så glömmer man tydligen inte bort det i första hand.

Och vilken häst vi har. Erkki är nog minsann en riktig pärla. Går som klockan, och så är han himla snygg dessutom.

Jag var så lycklig, men oj, vad man blir skakig i benen när man är ovan.

Min pappa fick avsluta. Han och Erkki börjar ha ganska många gemensamma ridtimmar bakom sig redan. Dessutom har han tagit modell av John Wayne, så han håller i tyglarna bara med en hand.

På något sätt verkar det som om Erkki skulle föredra att rida med John Wayne än med oss normala hästflickor.

T.

This entry was posted in Djur och natur, Hot stuff and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

5 Comments

 1. G
  Posted July 12, 2011 at 11:14 | Permalink

  Är så glad för din skull. Få se när Mio första gången sitter på hästryggen.
  Vissa barn lär sej rida före de lär sej gå….

 2. Tanja
  Posted July 12, 2011 at 13:17 | Permalink

  Jag tror nog att Mio blir till hästkarl!=)

 3. Fanny
  Posted July 12, 2011 at 16:05 | Permalink

  Har allting gått bra med, Erkki? Han ser ut som om han njuter! Saknar honom jätte mycket. Jag älskade och rida med honom, jag hoppas att du gillar det med! 🙂

 4. Tanja
  Posted July 12, 2011 at 19:43 | Permalink

  Erkki mår jättebra nu och är så lugn och harmonisk. Jag är så glad över att ha kunnat börja rida igen och Erkki är helt super – jättemjuk i munnen och lyder minsta lilla uppmaning. Annars också har han blivit så lugn och trygg, man kan göra vad som helst åt honom utan att han ens knycker till en millimeter. Dessutom har han nu en jättestor hage och har blivit kompis med den andra valacken som finns i vårt stall, så de brukar ibland stå och mysa lite över staketet som är mellan dom. Kom och hälsa på bara nångång så får du fara och rida också=)

 5. Fanny
  Posted July 22, 2011 at 22:22 | Permalink

  Trevligt att höra att han trivs och har t.o.m fått en kompis. Det skulle nog vara jätte kul att hälsa på Erkki nångång! 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>