I väntan på det bästa

Ibland får man bara sitta och vänta på att barnet ska vakna så man får åka ut i skogen och njuta från hästryggen.

T.

This entry was posted in Djur och natur and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

6 Comments

 1. K
  Posted August 16, 2011 at 18:41 | Permalink

  Jag håller med! 🙂 Fast jag sitter inte längre och väntar på att någon ska vakna, den yngsta är såpass stor att hon är vaken hela dagarna. Däremot väntar jag på att mannen ska komma hem så att jag kan komma ut en stund och “vila öronen” 😉

 2. Tanja
  Posted August 17, 2011 at 00:44 | Permalink

  Det blev inte nån ridtur heller, stackarn har haft ont i vänstra knät så det blir farbror doktorn på torsdag. Både pappa och jag har förresten varit med om det där ditt skräckscenario – Erkki har snubblat omkull i galopp så vi har flygit över huvudet på honom…! Ingen har dock skadat sig, tur i oturen =)

 3. K
  Posted August 17, 2011 at 10:19 | Permalink

  Äsch, snubblande häst är inte kul, det kan gå riktigt fel och orsakerna till att hästen snubblar kan ju vara många, är det månne knät då som krånglat? Hoppas det löser sej och att vet. kan åtgärda hans onda knä.

 4. Tanja
  Posted August 17, 2011 at 13:46 | Permalink

  Njaa, han har förut blivit sprutad i knät, och jag funderar kanske snarare att det är allt detta snubblande som gjort att det har blivit dåligt igen. Vi har fått lite sådan fiilis att han inte är riktigt van att behöva lyfta fötterna i terrängen, utan mera anpassad till ett jämnt manegeunderlag och sedan när han har varit så slö som han varit de varma sommardagarna så kan det väl gå lite som det går. Det kan ju vara en vild gissning men jag tror att han helt enkelt måste vänja sig vid dessa skogsvägar som vi rider på. Hela våren och början på sommaren när mina ridflickor varit med honom så har de mestadels varit nere på åkrarna (jämnt underlag) och väldigt sällan ute i skogen, så det är först nu juli som han regelbundet har fått börja vistas på skogsvägarna – som du vet att är i lite olika skick med olika underlag beroende på var man befinner sig. Låter det helt förkastligt eller?

 5. K
  Posted August 17, 2011 at 15:44 | Permalink

  Hej 🙂 Nejdå det låter helt logiskt och det är ju inget ovanligt att en häst som mest är van att gå på jämn mark blir en s.k. “flat mover” och inte lyfter på benen. Hjälper med mycke skritt och trav över bommar, stockar, cavaletti 🙂

 6. Tanja
  Posted August 17, 2011 at 15:47 | Permalink

  Oj, hördu, tack för tipset! Det låter som om det skulle kunna vara precis vad Erkki behöver för att lära sig att vara lite mera uppmärksam på sitt underlag. Jag har varit out of the game så länge att jag är totalt nybörjare på allt när det kommer till hästar och ridning, så jag skulle aldrig ha kommit på nåt sånt där själv.. =D Tack så jättejättemycket!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>