Köper de månne sin journalistexamen på Internet?

Nån inkompetent idiot på ÖT har skrivit en ledare om saker som han/hon tydligen inte har gjort ett uns efterforskningar i. Jag hade för mig att journalister åtminstone borde läsa på litegrann innan de skriver någonting som har lika mycket sanning som ett annat aktuellt ämne, dvs. att jultomten visst existerar.

Som väldigt påläst och aktivt engagerad inom ämnet lågkolhydratkost gör det mig himla ledsen att sådana här ledare får publiceras i en tidning som förmodligen största delen av finlandssvenskarna inom Karleby-Jakobstadsregionen prenumererar på. Skribenten, som endast pratar utifrån sina egna fördomar som är baserade på luft, ser till att även andra icke-pålästa möjligen går miste om en hälsovinst som de i sin vildaste drömmar inte ens kunde fantisera om. Bara för att hon/han tydligen anser att de vetenskapliga studier som tyder på att lågkolhydratkost gynnar hälsan är “förtida”.

Oj, eller kanske hon/han inte bemödade sig att kolla upp dessa saker innan deadline?

Bild lånad härifrån.

Edit: Plus att jag tror att ganska många faktiskt börjar äta mer grönsaker med lågkolhydratkost än de kanske gjorde tidigare.

T.

This entry was posted in Allmänna iakttagelser, Hot stuff, Mat för kroppen and tagged , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

  1. M
    Posted December 16, 2011 at 03:38 | Permalink

    -15 kg på en sommar är bara bonus. Jag mår bättre, blev fri från vissa symptomer jag gissat har orsakats av min kolhydratrika diet. Det funkar för mig. Bra gjort att du kommenterade pa ÖT!

  2. Tanja
    Posted December 16, 2011 at 11:54 | Permalink

    Tack! Och gratulerar till den bättre hälsan. Som du också säger, så är det så för många att det som kanske började som ett sätt att gå ner i vikt till sist inte alls handlar om vikten längre när man ser hur bra man börjar må =)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>