Mios sjumånaderskontroll

Idag blir Mio sju månader, och igår var vi till rådgivningen på sjumånaderskontroll. Jag vet ju, via bloggen, att det är flera som intresserar sig för bebisens utveckling och matvanor, och så vet jag ju också, via omvägar, att det finns flera som förfärar sig över hans matvanor efter sexmånaderskontrollen. Så jag tänkte både upplysa, informera och förfära lite vidare.

Mio var hela 70 cm och vägde 9,4 kg och följer ända sedan födseln och fortfarande sin nollkurva exakt. Hans finmotorik – om man nu kan kalla det för finmotorik vid sju månader – var utmärkt; han greppade den lilla pärlan snyggt med båda händer. Hans hörsel fungerar finemang, och han är stark och spänstig i kroppen. Han borde öva lite mera på att ligga på mage, men det visste vi redan, för vi har blivit lite lata eftersom han sitter så bra helt utan stöd sedan en månad tillbaka, men där utgår vi från att nog börjar han säkert kräla och röra på sig mera senast innan han får körkort iallafall. Man kan helt enkelt säga att vi tar inte så stor stress ifall han till exempel skulle börja krypa innan han ålar sig fram – som ju kommer i fel ordning enligt böckerna.

Jag kunde berätta åt rådgivningstanten att han äter fast mat fyra gånger om dagen, plus ersättning på flaska. Flaska vill han dock endast ha om han är lite trött, för han är väldigt selektiv. Jag berättade också att som övning på att lära sig att tugga ger vi Koskenlaskija-ost (mjukost), och att han säger nom-nom när han får det. Han dricker vatten ur glas lika duktigt som en 80-årig dement gubbe, d.v.s. han älskar det, men hälften hamnar utanför. Jag sade också att han inte fått smaka på spannmålsprodukter och att vi inte heller planerar att införa det inom en nära framtid, eftersom han växer och mår bra och levererar rosendoftande avfall i blöjan ungefär exakt en gång om dagen vid ganska samma tidpunkt. Ifall han inte ätit för mycket banan. Hon tyckte att det kanske är vanligare att införa gröt före man börjar med kött, som Mio äter nästan varje dag, men att var och en gör ju som man gör – det är ju kanske enklare med gröt. Hon tyckte också att det är ju nog kanske bara bra att han inte äter välling, fast det vore en enkel lösning.

I korta drag kan jag sammanfatta besöket som så att hon tyckte han var väldigt spänstig och glad, trodde han kommer att börja prata tidigt – här tänkte jag spontant att det säkert beror på att hans hjärna är så välsmord med animaliskt fett –, har fin hy som aldrig behövt smörjas, och följer sin kurva ovanligt bra. Lite kritisk var hon till hans ovilja att svänga sig från mage till rygg och vice versa, men beundrade hans sittförmåga. Hon var också nöjd att höra hur bra han äter och tyckte att det var bra att han får smaka på så mycket olika saker.

Jag tolkade det hela som att vi har en perfekt bebis. 

T.

This entry was posted in Bebisen, Hot stuff and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

2 Comments

  1. G
    Posted December 29, 2011 at 12:54 | Permalink

    Jag tror inte jag nånsin sett en mer välmående bebis än Mio. Det märks att han mår bra till både kropp och själ. Han är helt ljuvlig.

  2. Tanja
    Posted December 29, 2011 at 13:02 | Permalink

    Visst är han?=)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>