Nya intressen

Efter att jag blivit med bebis vaknade jag plötsligt upp en dag och fantiserade om vilka olika maträtter jag skulle kocka i veckan som kommer. Det har aldrig hänt sig förut. Villigt tog jag över den förut hatade veckohandlingen vid Prisma och botaniserar nuförtiden bland hyllorna som värsta gourmanden.

Jag har återupptäckt halloumin som fantastiskt tillägg i sallader. Nuförtiden finns den dessutom även som ekologisk – det ekologiska utbudet överlag är ganska bra vid Prisma.

Från att senast ha gjort hemlagad pizza i högstadiet har jag utvecklats till en pizzamästare, som gladeligen slänger ihop två olika pizzor varje veckoslut. Först var det lite drygt att arbeta ut degen, men efter att jag införskaffade en kavel underlättade detta arbetsmoment avsevärt..! Framförallt är min rökt kassler-getost pizza värt att nämna här.

Med självförtroendet på topp i köket tänkte jag igår lite nonchalant svänga ihop några semlor. Tog fram Marthas kokbok och alla ingredienser – som nuförtiden finns i mina lådor och inte bara på butikshyllan – och började baka.

Någonting hände under processens gång och mina semlor blev så fruktansvärt hårda och tunga. Efter att ha skrattat så tårarna rann över hur fula dessa brödklimpar var, så ställde jag ändå in dem i ugnen.

Receptet fick jag av Runa Melander, men goda råd hade verkligen suttit fint.

Sambon åt dock med god aptit, men jag tror kanske det var mest för att vara snäll. Efter att ha konsulterat x antal människor som faktiskt brukar baka, vet jag dock varför mina bröd mest påminde om guldtackor (viktmässigt), och kommer att försöka på nytt inom en nära framtid. Pizzamästaren lät sig inte nedslås av detta lilla missöde!

T.

This entry was posted in Mat för kroppen and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>