På förskolebesök

I veckan var jag, Mio och Jonatan på informationstillfälle vid kommande förskolan. Det är så stort, just var han en liten knackkorv och till hösten är han nästan ett skolbarn. 

Alla samlades i matsalen, barnen med sina mammor, pappor, mor- eller farföräldrar, och pedagogerna. Efter inledningen, undrade Mio med hög och klar röst: “- Varför har ni så många gamla och fina tavlor här i er skola?” Förskolepedagogen förklarade att det är en gammal skola och att därför finns det också massor av gamla föremål där. Det verkade ju logiskt, Mio hade ju minsann sett hur en bit av rappningen fattades där ute vid ingången och borde målas, och var det någon enda som hade missat detta så blev hen nu informerad iallafall. Gånger man känner lika mycket bävan som förväntan över vad som komma skall ur det lilla barnet. 

Vi godkände inte det automatiska förstahandsval av förskola vi blev tilldelade, utan bytte till en mindre “byskola”. Som förälder ifrågasätter man – och blir ifrågasatt – konstant de val man gör för sina barn, gjorde man rätt eller borde man ha valt annorlunda? Tack och lov var detta val ett sådant som kändes helt rätt, både för oss föräldrar och det blivande förskolebarnet. 

T

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>